30nov

De groep mensen die kan werken wordt door vergrijzing steeds kleiner in verhouding tot de groep die niet kan of hoeft te werken. Die verhouding gaat rond de 50 procent worden. Wat er ook met de huidige crisis gaat gebeuren.

Vanaf 2025 komt er zelfs een tandje bij qua vergrijzing. Vooral bij de overheid, in de zorg, het transport en onderwijs. In die sectoren zitten bovengemiddeld veel 60-plussers.

Ook andere sectoren (zoals bouwsector, metaalsector)  blijven last houden van het personeelstekort. Vanwege de steeds verdere digitalisering van de samenleving blijft de vraag naar ICT’ers groot. En dan is er nog de energietransitie, waar veel elektriciens, monteurs en andere vakmensen voor nodig zijn.

Kunnen er dan niet meer mensen aan het werk dan?

Helaas: de groep werklozen die niet actief op zoek is naar werk, maar op zich best zou willen werken, wordt steeds kleiner. Bovenstaande feiten stemmen het MKB logischerwijs niet gelukkig, derhalve zeggen wij eens te meer: “WEES ZUINIG OP UW PERSONEEL”.

Als JOBconcept kunnen wij HR-werkzaamheden voor u verzorgen om ervoor te zorgen dat u in control blijft met uw huidige personeel. Weet wat er leeft onder uw medewerkers en faciliteer hen bij het door ontwikkelen van hun skills.

Een tevreden medewerker zal met plezier naar zijn werk gaan en minder snel buiten de deur kijken!

Met vriendelijke groet,

Team JOBconcept