Ontstaan van JOBconcept

JOBconcept is een Nederlands bedrijf dat in 2012 is opgericht in Limburg tijdens de bankencrisis in Nederland. Door de crisis raakten veel mensen hun baan kwijt en dat was voor de oprichters Maurice Holla en Roeland Berkemeijer de aanleiding om te kijken hoe ze deze mensen weer aan het werk konden helpen. Ze zagen hierin niet alleen een maatschappelijk probleem, maar ook een kans om een nieuw bedrijf te starten.

We besloten om ons te gaan richten op de externe arbeidsmarkt. Hierbij hielden we ons voornamelijk bezig met detachering, werving & selectie en uitzenden om mensen van buitenaf in organisaties te plaatsen. Deze markt was echter al erg verzadigd en het was dan ook erg moeilijk om als nieuwkomer ons hierin te onderscheiden. Hierdoor hebben Maurice en Roeland ervoor gekozen om verder te gaan zoeken en te ontdekken waar de mogelijkheden en behoeften lagen op de arbeidsmarkt.

Uiteindelijk kwamen we erachter dat het projectmatig werken gericht op de interne arbeidsmarktvraagstukken met bedrijven veel beter bij ons paste. Dit houdt in dat we ons bezighouden met het oplossen van HR-vraagstukken binnen organisaties. We gaan samen met de werkgever aan de slag om te kijken waar de vraagstukken liggen, zoals wat is de identiteit van de werkgever, waar wil hij naartoe, waar loopt hij tegenaan, wat zijn de kansen, wat zijn de bedreigingen. Met deze gegevens gaan wij vervolgens aan de slag om te kijken hoe de organisatie goed de toekomst in kan gaan. Wij onderscheiden ons hiermee van de concurrentie omdat wij maatwerk leveren gericht op de behoefte van de klant. Hierdoor is zijn wij ook niet gebonden aan een bepaalde branche.

Sinds de oprichting in 2012 hebben we een redelijke groei doorgemaakt en inmiddels meerdere vestigingen geopend. Het hoofdkantoor is sinds 2018 gevestigd in Zwolle, terwijl er ook vestigingen zijn in Linne, Den Bosch en Reek.

pexels-kindel-media-7688336

Historie