19okt

Werknemers moeten meer uren werken. Dat is de manier om op korte termijn de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen, zeggen ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN. Volgens de ondernemers moet arbeidsduurverlenging vaker onderwerp van gesprek zijn in bedrijven en bij de cao-onderhandelingen.

De huidige tekorten op de arbeidsmarkt zorgen voor “serieuze problemen”, aldus de ondernemersorganisaties in een verklaring. De ondernemers wijzen onder andere op de kwaliteit van de zorg die achteruit holt. Verder spelen er problemen in het onderwijs en het openbaar vervoer.

“Daarbij snijdt het mes aan twee kanten: als mensen meer gaan werken lossen we een deel van het krapteprobleem op. En het is goed voor de koopkracht van werknemers, nu het leven in korte tijd fors duurder is geworden”, zo klinkt het.

Het kabinet heeft plannen aangekondigd om de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken, maar die werpen op korte termijn nog geen vruchten af, vinden de ondernemersorganisaties.

Maar is dit niet te kort door de bocht? Hoe zit het met bijvoorbeeld kinderopvang, toeslagen, beperkingen van mensen met betrekking tot belasting, enzovoorts?

Deze gedachtegang kunnen wij overigens wel volgen, echter laten we wel ieder individu zelf hierin een weloverwogen keuze maken.

Wilt u advies hebben op het gebied van uw werknemers? Neem dan gerust contact met ons op!

Met vriendelijke groet,

Team JOBconcept