06jul

‘Bedrijfsopvolging’

U bent ondernemer en u heeft een goedlopend MKB bedrijf. Maar u bent erover aan het nadenken om een stap terug te doen. Overdragen aan u zoon of dochter, die u op het oog hebt kan dan een logische volgende stap zijn. Of aan beide. Maar is hij of zij wel in staat om de kar te trekken? En als de ambitie er is, wat is er dan nodig om daadwerkelijk succesvol te zijn? Moet er nog wat aan scholing gedaan worden? Moet er de eerste jaren gekeken worden naar een stukje coaching? Wie is het beste geschikt in wat voor uw onderneming? Of moet de oplossing gezocht worden bij een ander?

Is er iemand binnen uw bedrijf die de ambitie heeft uitgesproken om de rol van opvolger op zich te nemen? Zo ja, is diegene dan wel de aangewezen persoon?

Dit zijn hele relevante vragen die u zich dan moet gaan stellen. Waar wij u mee kunnen assisteren is het in kaart brengen of de beoogde opvolger wel uit het juiste hout gesneden is. En kan de opvolger daadwerkelijk overweg met de overige personeelsleden.

Wij van JOBconcept laten u zien hoe de beoogde opvolger(s) in elkaar zitten. Met onze unieke manier van analyseren, brengen wij niet alleen kennis en kunde naar boven, maar ook karaktereigenschappen, leerbaarheid, empathie en flexibiliteit. Ook kijken we of het overige personeel past bij de karaktereigenschappen van de “nieuwe” leiding. Je moet er toch niet aan denken dat in het ergste geval iedereen wegloopt! De continuïteit wordt vele malen vergroot op het moment dat u weet hoe u personeel en de beoogde bedrijfsleiding in elkaar steken. Aandachtspunten worden in kaart gebracht en samen met u kunnen we een ontwikkelingsplan maken die direct inzetbaar is. Daarmee voorkomt u veel problemen en onnodige kosten.

Wij bij JOBconcept geloven erin om bij het begin te beginnen. De mensen in uw bedrijf, het kapitaal en het visitekaartje van uw organisatie. Wij geloven erin, dat wanneer u uw personeel kent, u veel beter bent voorbereid op de toekomst. Met een goed ontwikkelplan dat wij samen met u maken, zorgen wij ervoor dat u beter voorbereid bent op de toekomst.